Wie zijn de bevers?

Elke twee weken duiken de bevers – meisjes en jongens tussen 6 en 8 – het bos van de Gentse Blaarmeersen in voor een namiddag boordevol spelletjes en fijne groepsmomenten, samen met de Grote Bevers. Het verhaal van de ‘vrienden van het bos’ brengt de kinderen in contact met de natuur en geeft hen hun eerste levenslessen mee.

En daar blijft het niet bij… Elk jaar gaan we op weekend én 5 dagen op zomerkamp, het hoogtepunt van ons beverjaar. Al slapen we nog binnen, het is een echt avontuur.

De beverwet

De bever is blij.
De bever deelt.
De bever helpt zijn familie en vrienden.
De bever ontdekt Jezus en wordt zijn vriend.

Waarom kiezen ouders voor ons?

  • Als leiding dragen we bij aan jullie opvoeding en stimuleren we al spelend waarden zoals zorg voor de natuur en elkaar. Ook het christelijk geloof krijgt een plaats.

  • Van bron naar rivier, waterval en meer: stap per stap leren de bevers zichzelf en elkaar zelfstandiger worden. Wedden dat je dat als ouder merkt, ook thuis?

  • We vormen kleine kolonies met voldoende leiding, zodat we de persoonlijke groei van jullie zoon of dochter van heel nabij kunnen opvolgen. Jullie kind staat centraal.

  • Goed voorbereide activiteiten, pedagogisch onderbouwde spelletjes, een hechte groep leidsters die bijleert van elkaar: reken op onze inzet!


Leidsters gezocht!

Wil je je fantasie en enthousiasme inzetten voor dankbare kinderen die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien? Je lekker uitleven én groeien als mens? Deel uitmaken van een hechte vriendengroep waarin je jezelf mag zijn?

Kom proeven tijdens een activiteit of koken op kamp! Grote Bever Annaïck vertelt jou er graag alles over.


Je dochter/zoon inschrijven?

Van harte welkom! We kunnen niet altijd beloven dat je kind dit jaar nog kan starten, maar kijken wat mogelijk is. Geef ons dus zeker een seintje, we antwoorden graag op al je vragen!

Sowieso mag je dochter of zoon eerst enkele keren komen proeven om zelf te ontdekken of zij/hij het leuk vindt ; )