Eens kennismaken…

Om de twee weken gaan onze welpinnen en welpen – meisjes en jongens tussen 8 en 12 – op jacht in de jungle van de Gentse Blaarmeersen. We beginnen met spelletjes en houden dan een raad waarin Akela (de leider van de horde) een verhaal uit het jungleboek vertelt. Afsluiten doen we met de grote jacht, een spel dat ons onderdompelt in Mowgli’s wereld.

Klinkt spannend? Er is meer! Elk jaar gaan we op weekend én op zomerkamp, het hoogtepunt van het jaar. Daar leren we de horde nog beter kennen en is er tijd voor een kookvoormiddag, Olympische Spelen, een daguitstap enzovoort. Genieten!

Waarom kiezen ouders voor ons?

  • Als leiding dragen we bij aan jullie opvoeding en stimuleren we al spelend waarden zoals beleefdheid en zorg voor de natuur. Ook het christelijk geloof krijgt een plaats.

  • Bij de welpinnen en welpen (en later de gidsen en verkenners) ontstaan er vriendschappen voor het leven. In Gent vormen we bovendien een hechte groep.

  • Een gelukkige familie, samen spelen en je best doen: je kind leert zijn/haar weg vinden in de natuur én in het leven. Reken op ons goede voorbeeld en 200% inzet!

  • Bij de Europagidsen en -scouts kiezen we voor een aparte horde voor welpinnen en welpen. Zo kunnen ze zichzelf zijn en is er ruimte voor eigen accenten in de pedagogie.


Leiding gezocht!

Wil je je energie en talenten kwijt in een engagement waarmee je het verschil maakt bij jonge kinderen? Plezier beleven én groeien als mens? Deel uitmaken van een hechte vriendengroep?

Kom proeven tijdens een activiteit of koken op zomerkamp! Akela's Claire en Jeroen vertellen er jou graag alles over.


Je dochter/zoon inschrijven?

Van harte welkom! We kunnen niet altijd beloven dat je kind dit jaar nog kan starten, maar kijken wat mogelijk is. Geef ons dus zeker een seintje, we antwoorden graag op al je vragen!

Sowieso mag je dochter of zoon eerst enkele keren komen proeven om zelf te ontdekken of zij/hij het leuk vindt ; )